vzw HEEMKUNDIGE KRING

St.-Huibrechts-Lille

logolille png

 

Familie Ras

De Budelse afkomst van de familie Ras
Volgens S.H. Winkelmolen in zijn boek over ‘Budel en Cranendonk’, dat we voor de heemkundige kring van Fons Ras cadeau hebben gekregen, treffen we de familie Ras al een paar eeuwen geleden in Budel aan in de oude schepenboeken. In 1796 was een Johan Peter Ras schepen van Budel. Zijn zoon Peter, geboren in 1793, huwde in 1823 met Elisabeth Engelen uit Leende. Hij had een kuiperij.

Lees meer: Familie Ras

Familie Plessers

Plessers familiefotoFamiliefoto Plessers-Leen in 1924 De interesse voor stamboomkunde is de laatste jaren enorm toegenomen. Mensen zoeken naar hun voorouders en alzo is stamboomonderzoek een spannende bezigheid.

De familie Plessers is een van de bekende familienamen in Noord-Limburg. We komen ze tegen in Kleine-Brogel (bakermat) – Kaulille – Overpelt – Neerpelt – Peer – Wijchmaal – Eksel – Grote-Brogel – Achel en sinds 1925 ook in Sint-Huibrechts-Lille.

Veel mensen in deze gemeenten hebben een familieband met de Plessers, denken we maar aan de families Voets – Leen – Palmans – Custers – Lehaen – Essers – Driesen – Thijs – Cuyvers – Grobben – Gielen en Stalmans. Allemaal families die hun stempel gedrukt hebben en nog doen, op het dorpsleven in deze gemeenten.


 

Lees meer: Familie Plessers

Familie Loos

 

Loos 3de gen Margo Lieve Jef Anneke Vanherck Jan Stijn

De naam Loos is een patroniem uit Lodewijk of Louis en deze familie, die afkomstig is van Peer, woont al sinds 1900 in Sint-Huibrechts-Lille.

We zijn erin geslaagd om twaalf generaties Loos terug te vinden en in de genealogie wordt onder een generatie verstaan: de opeenvolging van ouders, kinderen, kleinkinderen enz. Dus de ouders zijn een generatie en hun kinderen weer een andere.

Hoe ga ju nu te werk als je een stamboom wilt maken?

Lees meer: Familie Loos